Postbox, en permanent lösning på adressingsproblem

PostboxarUnder företagets 3 levnadsår bytte vi adress 3 gånger. Första gången hade vi inte postbox utan all post skickades direkt till kontoret. Detta innebar att när vi bytte adress var vi tvungna att betala för eftersändning (vilket är betydligt dyrare för företag än för privatpersoner), ändra på adressregister och meddela alla leverantörer vår nya adress. Ganska snart började vi få problem med det upplägget. Trots att vi hade eftersändning försökte Posten flera gånger dela ut en post till vår gamla adress. När brevbäraren såg lappen ”Vi har flyttat till södra oskarsgatan” (som vi klistrat upp för säkerhets skull) valde han att lämna breven till vår tidigare granne istället för att sköta sitt jobb och ta med sig breven tillbaka till postkontoret. Flera av våra leverantörer fortsatte att skicka fakturor till våra gamla adresser trots att vi gång på gång påpekade att vi flyttat (i telefon, e-brev och snigelpost). Det ledde bland annat till att fakturor som vi aldrig fått gick vidare till inkasso. Inkassoföretagen kollade upp vår korrekta adress på hitta.se och hörde av sig till oss. Givetvis bestred vi alla former av försenings- och inkassoavgifter. Behövde aldrig betala de extra avgifterna men bestridandet tog alltid tid från andra viktigare saker.
Det jag lärde mig av detta var att postboxar är att föredra. Inför andra flytten skaffade vi postbox och det fungerade väldigt bra. Hade vi haft den från början hade vi sluppit alla problemen.
Förutom att du slipper problemen med post som kommer på villovägar slipper du dessutom att ändra adressregister, hemsidor och trycksaker varje gång du byter kontor. Pengar och tid att spara.

Hur har ni andra löst er postgång, direkt till kontoret eller till en postbox?

Läs mer: Genväg för att få anställda som trivs ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

3 kommentarer

  1. Tack för en grymt bra blogg. Som nybliven entreprenör är det många av sakerna du skriver om som jag själv funderat/funderar över. Mycket givande alltså!

Leave a Comment.