Hur du får ner din motparts betänketid ytterligare

Igår skrev jag att användandet av standardkontrakt gav snabbare avslut. Tipset kom ifrån en av de äldre företagarna jag hade som mentor. Han gav ytterligare ett bra avtalstips på hur man får ner betänketiden hos sin motpart. Han berättade att om ens avtalsförslag får plats på ett A4 kommer motparten att betrakta det som ett enkelt kontrakt som han snabbt kan läsa och ta ställning till. Han sa att man kan använda sig av ett enkelt språk, mindre font och små kantmarginaler för att få fram effekten. Det viktiga är alltså inte antal ord eller en utskrift anpassad för hålslagare. Det viktiga är att motpartens första intryck av kontraktet är att det är ett enkelt kontrakt.

Eftersom jag började med detta väldigt tidigt har jag tyvärr inga ”före och efter”-erfarenheter av tipset. Jag vet alltså inte hur bra det fungerade. Det var dock härligt att skicka iväg ett enda snyggt A4 istället för en ihophäftad bunt. Feel-good-känslan av att göra snygga saker är inget man ska förakta.

Mer om mina mentorer och rådgivare i ett senare inlägg (och hur jag hade nytta av dem).

Mannen på bilden är Sveriges bästa kicker, heter Ola Kimrin och har precis glatt skrivit på ett till synes enkelt kontrakt han fått av NFL-laget Tennessee Titans.

Läs mer: Har du inget visitkort finns du inte ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

Leave a Comment.