Förtroende är bra, kontroll är bättre

kontrollAlla som gjort lumpen som befäl har säkert hört detta förut. Jag hade hört frasen tidigare men gjorde fel ändå. Jag kontrollerade aldrig Crystones påstående att dom fixat backuppen. Jag tänkte dock inte göra samma fel två gånger. Efter att Crystone slarvat bort vår data och vi flyttat till Bahnhof väntade jag en vecka och beställde sedan en kopia av backuppen från Bahnhof. Syftet var att kontrollera att säkerhetskopierande verkligen skedde. Det visade sig att säkerhetskopiering hade skett men av fel filer. Bahnhof rättade till felet och en vecka senare gjorde jag om kontrollen. Då fungerade allt.

Hade jag kontrollerat vår första leverantör Crystone istället för att lita på deras ord hade jag sparat tid, sluppit ångest och haft 150 000 kronor mer på kontot. Hade jag inte kontrollerat att säkerhetskopieringen fungerade hos vår andra leverantör Bahnhof hade vi kunnat råka ut för samma jobbiga situation en gång till. Förtroende är bra, kontroll är bättre.

Läs vidare: Säg åt personalen att det är ok att göra fel ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

3 kommentarer

  1. Ja, nog har man som KB allt hört det.. och ”mina” soldater fick nog höra det tillräckligt också. Men det är som HM Persson säger: ”Liten tuva välter ofta stort lass”

Leave a Comment.