Lördagsprojekt, flummigt.se

I lördags hade jag, Johan Rhodin och Malte Lenz (som annars bygger på Trackety) ett eget privat litet business camp. Vi bestämde oss för att producera en webbtjänst på några timmar. Resultatet blev den svenska wikin Flummigt.se. En Wiki som ska täcka in internetmemer och moderna, roliga, företeelser. Fast egentligen var det bara ett projekt för att vi hade tråkigt när det var 20 minus utomhus.

Vi använde oss av Loopias installationsscript för MediaWiki och var därför igång på en halvtimme. Sen la vi till lite plugins vi tyckte vi behövde.

Wiktionary definierar flummig som:

  • 1. (om person eller text) som säger mycket utan att ha så mycket innehåll eller tanke bakom
  • 2. oseriös, som inte tar saker på allvar
  • 3. påverkad av vissa droger, såsom marijuana

Det tyckte vi beskrev det mesta på nätet och valde därför namnet flummigt.

Vi har redan artiklar om Hestmatematik, Knatten, Hest mot folkgrupp, Teleporterar taliban, Vem var det som kasta, Lol-katter, Sveriges bästa skopa och Örebros kommunala musikskola (för att nämna några).

Eftersom det är en wiki kan vem som helst sätta igång och editera. Gå gärna till Flummigt.se och hjälp till 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.