Företagare är den nya arbetarklassen

I alla fall om man får tro Paolo Roberto.

”Egenföretagare arbetar jämnt och får ingen lön” säger han i en intervju i P3. Själv driver han tre företag så han talar utifrån egna erfarenheter. Intervjun är väldigt intressant att lyssna på. Den innehåller inte så mycket om företagande men däremot bjuder Paolo Roberto på en uppvisning i retoriska färdigheter (som är minst lika kul). 16:20 in i intervjun kommer de nämligen in på feminism och då hettar det till. Journalisten som försöker komma med motargument blir totalt nedgjord av den tidigare proffsboxaren.

Jag kan inte heller annat än älska hans sköna avsaknad av ödmjukhet; ”Jag kan debattera det här med dig när du vill, för jag har rätt och alla andra har fel” . 🙂

Han avrundar jämställdhetssnacket med att hänvisa till sina företag. Om han skulle vara pappaledig i ett halvår skulle han förlora sina företag. Ladda hem intervjun och lyssna på den i din mp3-spelare på väg till jobbet. Skratt utlovas.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

Leave a Comment.