Vecka 7

Per Åström tipsar om hur han gick till väga för att skapa surdegskartan (utan att programmera). Kanske dags nu för alla att utmana Ted Valentins kartimperium? Tack Anton för tipset!

Dan Nilsson skriver ett långt och läsvärt inlägg om ofrivillig framgång. Inlägget verkar vara en trevare att hitta köpare till hans populära e-butik roliga prylar.  Om du har några miljoner över och är sugen på en cool butik verkar Dan villig att sälja.

Medierna har skrivit om Wei Wei som ska bli skyldig en massa miljoner. Jag tycker det är intressant då jag planerar att själv emigrera och därmed undvika skatt. Jag kommer kanske lite senare skriva om varför Wei Wei har en chans att slippa skatta i Sverige.

Riksdagen har beslutat sig för att sänka kravet på aktiekapital till 50 000 kronor. Superanton rapporterar om det. Att minska kraven på Aktiebolag är ett bra sätt att få fler företag. Min åsikt är att kravet ändå inte fyllt någon funktion, 100 000 är företagsmässigt kaffepengar och du måste ändå borga personligen för lån och krediter. Att sänka (eller helt ta bort) kravet är enbart positivt.

Slutligen fortsätter Simon Sundén med sin serie om underskattade sociala medier. Del två handlar om Flashback och är väldigt läsvärd.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.