Vecka 22 – En himla massa länkar

På skrivbordet har jag en textfil som heter ”intressanta länkar.txt”. Tanken är att jag med jämna mellanrum ska tömma den i ett blogginlägg. Nu var det ett tag sen senast, så här kommer det ett gäng länkar. Håll till godo.

Vad man kan göra med apples geopositionsinsamling om man samarbetar (tyskt projekt).

Grym föreläsning med Alexander Bard, tack Anders för tipset!

Hur många Gud har dödat i bibeln, se även: antalet Gud dödat jämfört med hur många Satan dödat. Lite kristet perspektiv på vem som är ond eller god.

Viktig länk angående Självmord.

Jonas Lejon skriver om Hur han misslyckades bli uppköpt av Schibstedt. Visserligen gammal men ändå väldigt bra, kanske med tanke på att han länkar till mig? 🙂

Jeff Atwood på Coding Horror använder en How I Met Your Mother-referens för att förklara varför han fortsätter använda Solid State Drives trots att de failar ofta (det har att göra med ”The Crazy-Hot Scale”).

Hur man testar ens blind spot, tack Hjalmar för tipset.

Niel Patel skriver om hur man säljer till företag.

Ola Lindholm beklagar sig i en bloggpost att han hängs ut och döms av samhället utan korrekt rättslig process. Bloggosfären gräver sedan fram att Ola Lindholm själv förordat att ”oskyldigt dömda” är ett ”acceptabelt offer” när man försöker motverka olagligheter. Hans sympatipoäng reduceras därmed till noll.

Påminner en om hur viktigt ett fritt internet är.

En samling underbara bilder från Sverige, som får en att längta till landet i norr.

Facebook lyckas få mjukvarupatent på taggning av bilder. De har redan patent på ”ge virtuella presenter i socialt nätverk”. Att habbo och lunarstorm haft det sen urminnes tider verkar inte spela någon roll. Påminner lite om när Microsoft patenterade ”page up” och ”page down”-idén. Må mjukvarupatentens styggelse aldrig nå Europa.

Senaste heta invite-utdelandet står ifttt.com för. IFTTT är en akronym för ”If This Then That” och låter dig leka med if-satser med dina sociala tjänster (twitter, facebook, delicious osv). Om någon har en invite tar jag gärna emot 🙂

Lilla Gumman berättar om Quirky, ett coolt sätt att förverkliga sina idéer.

Det ska börjas tidigt: Kille som recenserar sitt lego han fick i julklapp förra julen.

Nostalgiska aktietips från 2001: Köp inte Mac (riktigt kul läsning nu i efterhand).

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

  1. Sant, patent är ett skit. Men när företag som Facebook tar den här sortens patent är de oftast rent defensiva. Det är för att inget patenttroll ska komma och tvinga dem sluta med taggning – eller betala miljarder för att kunna fortsätta göra det.

    Det är en sjuk, sjuk värld – men det är viktigt tror jag att sparka på de riktiga skurkarna.

    (och så klart, tack för länken)

  2. Tack sj för länken! Finns en bra tråd i bubblan om misslyckanden om du läst den? Btw så är jag också Fiverr-beroende. Fick just ett manus samt en svinbra video för 5+5$ som intro till en ny sajt

  3. Jardenberg, ok, då förstår jag Facebooks agerande. Det är en sjuk värld ja.

    Jonas, ja, jag tror jag sett den tråden. Mycket intressant. Har en förkärlek för lärdomar av misslyckanden 🙂

Leave a Comment.