The Social Network, filmen om Facebook

Läste på Simon Sundéns blogg om den kommande filmen om Facebook. Det ska tydligen vara en mörk historia baserad på verkliga händelser. Undertiteln är ”You don’t get to 500 million friends without making a few enemies” vilket säger en hel del. Jag har inte, som Simon, läst manus utan istället valt att på gammalt hederligt sätt invänta premiären.

Filmens trailer gav helt klart mersmak. Se och rys:

Det finns givetvis flera olika trailers, alla antyder den mörka stämningen.

I den tredje trailern, ”teasern”, är ljudspåret väldigt mörkt.

Creep-versionen i trailern är gjord av den belgiska flick-kören Scala. Efter lite letande hittade jag deras album On The Rocks på Spotify. Ett lyckokast för mig som är helt såld på körmusik.

Filmen kommer dock inte vara fylld av körmusik då den är tonsatt av Trent Reznor. Trent är mannen bakom bandet Nine Inch Nails och skaparen till musiken i den gamla godingen Quake. Musiken i det spelet var mörkt och ockult. Ska väldigt intressant att se hans bidrag till denna film.

Filmens hemsida heter passande nog 500millionfriends.com och filmen har premiär i Oktober.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

Leave a Comment.