Alternativ till att sälja reklamplats

En av de stora utmaningarna för contentskapare på internet är hur man ska tjäna pengar. Annonser är en klassisk metod men det finns även andra sätt.

I sin bok Information Rules skriver Shapiro och Varian att man kan använda sig av tidsaspekten för att ta betalt. All information kommer så småningom att finnas tillgänglig gratis på nätet. Det kan du inte hindra. Du kan dock tjäna pengar på att leverera informationen snabbare.

Flashback använder sig av tidsaspekten för att tjäna pengar. Det är gratis att läsa all information på flashback, det är också gratis att bli medlem och diskutera saker. När man registrerat sig möts man dock av följande meddelande:

Det tar alltså tre dagar för flashback att ”aktivera” ditt konto. Denna aktiveringsprocess kan du skynda på genom att skicka ett betal-sms. För 30 kronor kommer du igång direkt.

Det här är precis det Shapiro och Varian skriver om i sin bok. Flashback får ca 3 000 nya medlemmar varje vecka vilket innebär att en potentiell intäkt på 360 000 kr per månad.

Om du driver sajt med hög omsättning på medlemmarna kan detta vara en bra idé. Om du har en en blogg som med jämna mellanrum får anstormning av folk som skriver arga kommentarer kan det fungera både som intäktskälla och filter. 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

  1. Perfekt för den som skriver en provocerande politisk blogg. Man kan lätt ta mikrobetalningar via ZayPay utan aktiverings eller månadsavgifter. Skulle även kunna vara ngt för Sveriges dagstidningar som rätt ofta skriver störande felaktigheter 🙂

Leave a Comment.