Swedish Credit Union är det nya Nigeriabrevet

Senaste innovativa bluffen på nätet är något som kallas ”Swedish Credit Union Scams”.

Tydligen finns det sidor på nätet som försöker sälja på utlänningar bolagsformen Swedish Credit Union. Sidorna är inte så svåra att hitta och innehåller nästa alla exakt samma beskrivning. Den brukar börja så här:

”Sweden has a long history of innovative and alternative financial institutions. One of these is a unique type of credit union. Such a Swedish credit union with a 1000 member limit is fully capable of taking in deposits and comes without any type of capital requirements.”

Texten fortsätter och de listar fördelarna:
1. Sverige är med i EU.
2. Credit Union har inga krav på kapital.
3. Inga årliga avgifter.

De listar även nackdelar men skriver att Swedish Credit Union är bra för organisationer som redan har verksamhet men behöver ha ett sätt att ta betalt på en marknad. En Swedish Credit Union kan få bankkonton (betalväxellösningar osv) som automatiskt skickar vidare pengarna till deras vanliga offshore-konton.
Detta upplägg sågas dock av varnande sajter som säger att så fort det börjar skickas pengar kommer svenska myndigheter knacka på dörren och fråga vart de tar vägen.

Bluff-sajterna på nätet tar från $6 000 till $60 000 för att registrera ett Swedish Credit Union. Det dom gör är att de registrerar en svensk ekonomisk förening och döper den till ”ABC Credit Union”. Deras kostnad är noll kronor och konstruktionen är värdelös.

Behöver jag säga att du måste betala i förskott? 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.