Sveriges populäraste lyktstolpe, uppdatering

Lyktstolpen jag skrev om igår är nu uppe i över 36000 37500 38 331 fans. Det innebär att den snart är mer än tio gånger så populär som Mona Sahlin! Att lyktstolpen har en enorm dragningskraft kanske har att göra med hur mycket vi betalar i skatt.

Under natten har det även dykt upp fler materiella ting som försöker bräcka svenska politiker i popularitet.Bland annat ett kärnkraftverk som försöker knäcka Maria Wetterstrand, en banan som försöker övertrumfa Gudrun Schyman och en soptunna som försöker slå Fredrik Reinfeldt.

Sidan för grillen som försöker få fler fans än Lars Ohly har urartat i ett ordvits-forum där anhängarna försöker roa varandra. Lustigheter som ”dags att lägga på ett kol”, ”det är mer glöd i grillen” och ”Ohlyckan är rena tändvätskan” förekommer.

Fan-sidorna verkar ha inverkan på politikernas popularitet. När Mona Sahlins anhängare fick reda på lyktstolpe-gruppen steg antalet Sahlin-anhängare från ca 3699 till 3831 på en dag.

Svenska politikers antal fans på facebook  (2010-02-09 09:49):

  • 1. Mona Sahlin: 3 831
  • 2. Fredrik Reinfeldt: 2 321
  • 3. Maria Wetterstrand: 1 985
  • 4. Gudrun Schyman: 1 109
  • 5. Göran Hägglund: 940
  • 6. Rick Falkvinge 914
  • 7. Maud Olofsson: 833
  • 8. Lars Ohly: 400
  • 9. Jan Björklund: 139

.

Företeelsen finns nu även dokumenterad på flummigt.se. Där står det om lyktstolpen, grillen och fenomenet.

Fotografen (som dock ej ligger bakom sidan) heter Carl-Fredrik Runqvist och är bosatt i Linköping. Han har skrivit om händelsen på sin blogg. Bilden är tydligen tagen i närheten av T1. Eftersom jag bor i Linköping kanske jag tar en tur och letar efter den. Ära och berömmelse till den som identifierar rätt lyktstolpe först (Carl-Fredrik mindes inte vilken det var).

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

6 kommentarer

  1. Ser att ”kan den här..” fansidorna även fick fart på politikernas egna fansidor om man jämför med siffrorna du redovisat 2010-02-09. Kanske har det här gjort att politikerna får upp ögonen för att väljarna faktiskt finns på nätet och att dom kanske borde lägga lite mer resurser där. En sån här ”plojgrej” kan ju faktiskt bli helt avgörande idag.

Leave a Comment.