Vissa frilansare måste man tjata på

Jag köper ganska mycket tjänster av frilansare i olika delar av världen. Betalar en bråkdel av vad jag skulle betala för samma tjänster i Sverige.

Tyvärr är inte alla frilansare lika bra. Det finns de som gör arbetet snabbt och precis som man vill ha det. Det finns dom som är kassa och aldrig mer kommer att anlitas av mig. Sen finns det dom som är jätteduktiga, gör ett fantastiskt arbete, men som brister totalt i arbetsmoralen. Jag talar om de som enbart arbetar medan man bevakar dem på skype eller msn. Som bara skickar saker om man tjatar på dem.

Följande skypekonversation skedde igår.

Det är lite lustigt att vissa personer klarar av att vara ögontjänare trots att de sitter på andra sidan jordklotet.

(och att jag fortfarande låtsas om att jag sitter på ett kontor trots att jag sitter i vardagsrummet i en lägenhet på Malta).

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

  1. Känner verkligen igen mig i detta problem. Det kan bli riktigt komiskt ibland när de kommer med de mest fantasifulla förklaringar om varför de inte lyckas leverera i tid. Men det ska sägas att det även finns en hel del som är grymt duktiga och många gånger överträffar mina förväntningar. Sånt är grymt kul.

Leave a Comment.