Du ska inte vara först, du ska vara bäst

När jag höll på att starta mitt företag var jag stressad och livrädd att någon annan skulle hinna före. Jag trodde att om någon lanserade före mig skulle allt arbete vara bortkastat.

När jag drev mitt företag var jag stressad och livrädd över att någon annan skulle starta upp konkurrerande verksamhet. Jag trodde att alla nya och existerande företag enkelt kunde kopiera mitt koncept.

Efter att jag lagt ner mitt företag dök det upp andra företag som började göra samma sak. De verkade inte bry sig om att mitt företag hade misslyckats.

Stressen av att vara jagad av ständigt nya aktörer fick mig att inse en viktig sak. Det handlar inte om att vara först. Det handlar om att vara bäst.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

  1. Att vara först är en stor fördel då man kan åka lite räkmacka på det. Är man däremot inte först måste man göra bättre än vad de andra har.

    Men som sagt det hjälper inte att vara först och sedan ha en kass tjänst som ingen vill använda.

Leave a Comment.