Nya Bingosajter

Entreprenörer verkar man träffa varstans man reser. På Malta finns det gott om folk som jobbar inom betting men det finns även svenska entreprenörer som jobbar med annat. De har valt att flytta för vädret och skatternas skull. Idag har jag roat mig tillsammans med entreprenören Erik. Vi har snackat SEO, affärsidéer, bingo på nätet och spelat klassikern Starcraft. Erik driver en affiliatesajter och håller på med en del nya bingosajter. Betting är trots allt det vanligaste här nere.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

8 kommentarer

 1. Visst går det inte att ha ett svenskregistrerat bolag och dra fördel av skattelättnader där nere? Måste man vara permanent bosatt och bokförd i Malta om man ska starta upp ett bolag där?

 2. Kim, om du har ett svenskregistrerat företag kan du inte ta nytta av skattefördelarna här nere. Då kommer svenska skatteverket betrakta dig som bosatt i Sverige beskatta dig därefter.
  Du måste visserligen inte vara permanent bosatt här för att äga ett maltesiskt bolag. Men om du bor i Sverige beskattas du som om du bor i Sverige (dvs hårt och mycket). Du måste alltså bo och vara bokförd i Malta för att få tillgång till skattelättnaderna.

 3. Cypern har marknadsfört sig rätt kraftigt i Sverige när det gäller bolag och skatter. Många hoppade på tåget utan att bo där. Skatteverket slog till kraftfullt.

  Men att bo på Malta några år är ju trevligt. Det är en charmig ö.

 4. Andreas,
  Precis, det fungerar inte att tro att man bara kan registrera sig på ett ställe. Man måste verkligen bo där för att man ska få det landet som skattehemvist.

  Vilket är helt rättvist, man skattar där man bor helt enkelt. Bor man i Sverige ska man ju skatta där.

 5. Det finns en hel del som bor i Sverige och har bolag i Malta med endast en postbox där. Som affiliate så får man nästan alltid pengarna från utlandet och då är det inga problem. Man betalar 5% i skatt i Malta ungefär.

 6. Johan, jag vet inte om det är så. Kanske finns postboxföretag även härifrån. Men det är ju helt fel sätt att göra det på. Bättre att bo här nere hela tiden 🙂

Leave a Comment.