5 september lämnar jag Sverige, vill du med?

Nu har jag och flickvännen köpt varsin enkel flygbiljett bort från Sverige. Vi flyger 5 september. Första anhalten blir Malta. Flygbiljetten dit kostade 622 kronor.

Innan vi bokade ville vi få bekräftat att det var ett bra val. Vi ville också veta lite om bostadspriser och vad för internetuppkoppling man skulle använda sig av (har internet kommit till Malta ännu?). För att få lite svar slängde jag ut en fråga på Twitter och fick förvånansvärt snabbt svar (internet slutar aldrig att imponera).

Konversationen såg ut så här:

Twitter om Malta

Svaren fick jag från Magnus Bråth som enligt sin blogg ligger lite före i sin emigration, han befinner sig just nu i Costa Rica. Tydligen kan man jobba som sökmotorkonsult var som helst.

Som det ser ut nu är planen att ha bas på Malta och därifrån göra månadslånga resor till andra länder (Thailand, Indien, Sydamerika, Alperna osv).

Efter att ha spanat runt lite på bostäder på Malta har jag kommit till slutsatsen att kvadratmeterpriset är betydligt lägre om man skaffar en större lägenhet. En etta kostar 400 euro medan en betydligt fräschare trea kostar 700-800. Tanken att starta kollektiv på Malta har därför fötts. Är det någon annan som vill hänga med till soligare trakter och lägre skatt?

Tänk att vakna upp till sån här utsikt:

Klicka för att förstora

Klicka för att förstora

Vill du vara med och skapa ett entreprenörkollektiv i varma Malta kan du skriva en kommentar. 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

8 kommentarer

  1. Yeah! Go for it! Kul att se att du gör slag i saken. Jag kommer att följa dig med stort intresse. Själv har jag ingen lust att emigrera just nu, men på lite sikt vore det absolut intressant.

  2. Jag är jättesugen men har villa och 3 katter och en djävulsk massa saker 🙂
    Villa kan man sälja eller hyra ut, sakerna kan man sälja (tror jag ska börja på en gång) men de älskade katterna är ju en annan femma.
    Kollade upp Malta på kartan, vilken pytteliten ö, undra om det blir speciellt liv om man bor på en ö i Medelhavet?
    Själv bor jag på en ö i skärgården så lite speciellt blir det då det enda som finns här är en affär.
    Sen måste man försörja sig och jag har en affärsidé men den kräver lagerhållning.

Leave a Comment.