De första reaktionerna på boken

I slutet av förra veckan fick vi böckerna från tryckeriet och har börjat skicka ut det till de som beställt. Böckerna har tagits emot väl.

På Twitter

David Wigg twittrade denna bild på sitt exemplar:

Victor Kaugesaar tvittrade denna bild:

Recension av boken

Peter Nolingo Höjman, skrev en recension av boken och beskriver den som en ”En bok som borde vara obligatorisk läsning för alla som ska starta eget företag”.

I recensionen, som är överlag väldigt positiv, tar han upp vissa grejer jag hade kunnat göra bättre. Han tycker att jag kortat ner berättelserna lite för hårt och borde ha gett mer bakgrund till berättelserna. Han efterlyser mer text om vad som hände runt omkring. Min anledningen till detta är att texterna från början var gjorda för att fungera som blogginlägg. På nätet fungerar kort betydligt bättre än långt. Det blev uppskattat av mina läsare och när jag gjorde boken valde jag att behålla det så. Nu när jag själv sitter och bläddrar i boken inser jag dock att Peter har en poäng, boken hade kunnat bli ännu bättre med ännu mer story. Samtidigt myser jag lite över att Peter vill veta mer om mig 🙂

Han avslutar sin recension med:
”även för den som är en lite mer erfaren företagare är det här också en bra bok. Man läser det med ett igenkännande leende på läpparna och tänker att, ”precis så är det”. Ett ganska skönt sätt att få bekräftelse på att man kan något är att läsa om andras misstag :)”

Kan inte annat än hålla med 🙂  Surfa vidare och läs hela recensionen.

På Ehandel.se

På Sveriges största forum för ehandlare har det kommit upp en forumtråd där boken diskuteras.  Joel på partykungen rekommenderar boken till alla sina e-handelskolleger.

Ehandel.se har även en nyhetsartikel om boken där kommentarerna från läsarna är positiva, vilket är roligt. De hade även med en av berättelserna i sitt senaste nyhetsbrev.

Annars har boken sålt på bra, vi har passerat break even-punkten och fortsätter det så här kommer alla exemplar vara slut inom några månader. Det roligaste är dock att få veta vad folk tycker om boken så om någon vet några fler blogginlägg eller recensioner får ni gärna säga till. De är väldigt roliga att läsa 🙂

Och om du inte redan gjort det bör du genast köpa boken.

Update: Boken finns nu även på Bokus.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

10 kommentarer

  1. Säger det igen, det är en kanonbok. Du borde kontakta tex SEB, ALMI och andra företag som satsar hårt på småföretag och presentera boken med nån deal om att de ger eller säljer boken till sina kunder. Tror att det kan bli en hit. Heja heja entreprenörskap 🙂 /Peter

  2. Den här boken måste jag köpa 🙂 synd att jag inte tänkte på det innan så jag hade något att läsa under julledigheten..

    // @billyohgren

Leave a Comment.