Vecka 22

Intressanta bloggar och artiklar som jag läst vecka 22.

En insändare i Aftonbladet som hävdar att inkomstskillnaden är en myt i Sverige. Den finns helt enkelt inte. Vidare gör skribenten påståendet att det inte går att bli rik på att arbeta i Sverige. Jag har aldrig försökt så jag kan inte hävda motsatsen. Någon som håller med skribenten?

En lite äldre artikel skriven av Johan Wolf är titulerad Brott på internet lönar sig och handlar om problematiken med bedrägeriförsök vid postorderhandel. Han föreslår också en rad åtgärder man kan göra för att skydda sig mot bedrägeriförsök.
Jag skulle vilja lägga till följande på listan:
– Använd dig av kreditors garantier vid e-fakturabeställningar (vilket kräver att man skickar med kollinummer)
– Använd dig av förskottsbetalning (kunden måste sätta in pengar på bankgiro i förskott)
– Erbjud kortkunder 3d-securebetalning vilket ger garanterad betalning vid kortbedrägerier.

Vill ni debattera det hela föreslår jag Dans tråd om svartlistning av kunder.

Johan Wolf har även skrivit om sina erfarenheter av att annonsera på termen ”handla på faktura online” vilket visade sig vara ett stort misstag. Driver du e-butik kommer du att uppskatta alla Johans alla artiklar om e-handel (det gjorde jag).

Oscar Swartz räknar ner, 17 dagar kvar tills lagen om massavlyssning av svenska internettrafiken röstas igenom. Om du inte redan visste att regeringen vill avlyssna och analysera all din internettrafik föreslår jag wikin digital idags arkiv om FRA-lagen. Gissningsvis kommer din trafik inte analyseras för att öka försäljningen av svenska spels trisslotter utan snarare för att kunna ta hand om dig om du får fel åsikter om nånting. Typiskt obra lag med andra ord.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.