7 sätt att skaffa länkar som fungerar 2017

Länkar är en av grundbultarna i SEO. Har samlat ihop och skrivit ner några metoder som fungerar 2017. Här är 7 sätt att skaffa länkar som fungerar 2017.

lankar

1. Skriv en bättre artikel än konkurenterna.

Fick ett brev från ”Samantha R.” (förmodligen en mailbot på SEO-företag) som berättade om en artikel hon tyckte var bättre än en artikel jag länkade till. Det händer ofta att jag får sådana brev (mailbottar älskar min blogg). Är artikeln SEO-företaget skrivit relevant och uppdaterad kan det fungera.

2. Leta upp trasiga länkar, och ersätt dem med nya artiklar

Samma metod som ovan, fast istället för att skriva en bättre artikel så letar du upp artiklar som inte finns längre. Använd Scrapebox för att hitta de trasiga länkarna. Sen skriver du artiklar som ersätter dem. Efter det behöver du bara uppmärksamma alla som har de trasiga länkarna att de kan fixa felet på sin sida genom att ändra länken till din artikel.

3. Kasta den första stenen.

Tyvärr är trollandet fortfarande det bästa sättet att få uppmärksamhet på nätet. Om du vet något som många stör sig på men inte vågar säga något om, var den som säger det. Stick ut hakan och kasta första stenen.

4. Använd offentlig information, grundlig research och välskrivna texter för att dra ner byxorna på kändis-hycklare.

Lite som tipset ovan, fast mera att kasta sten på de som kastat sten. Se hur Uvell kommunikation gör. Både Timbuktu, Schyffert och Schuman har visats sig vara hycklare när man väl börjar granska deras ekonomi. Artiklar som dessa får både delningar i sociala medier och länkar från sajter (iaf från min).

5. Posta jobb i ett jobbforum.

Det finns fortfarande, 2017, jobbforum som inte har upptäckt vikten av nofollow. Om du redan letar efter personal kan det vara en bra idé att även posta annonserna på några dofollow-sajter.

6. Posta ett jobb som kan ge arbetstillstånd

Det finns många som vill till Europa och det finns många forum och mötesplatser för dessa människor på internet. Dessa sajter länkar ofta till arbetsannonser för jobb som kan ge arbetstillstånd. Skriv några annonser om att ni letar efter rysktalande, posta dem på några ryskspråkiga sajter och ni kommer se att det trillar in länkar.

7. Anlita en bra SEO-byrå

Det här tipset är lite som: ”Om du behöver en kostym, gå till en skräddare” eller ”Om du behöver strumpor, gå till HM”. En  bra SEO-byrå har rutin, kunskap och infrastrukturen för att kunna ordna länkar till dig. Om du har råd kan du använda dig av principen pengar löser alla problem. Detta tips är förmodligen det minst tidskrävande och säkraste alternativet.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.