24hbc 2012, några få tappra riddare kvar

Klockan är nu 04:15 och det är ungefär 7 lag kvar i stora lokalen. De flesta har gått och lagt sig men några av oss fortsätter koda.

Själv har jag blivit klar med de viktigaste bitarna i mitt projekt, en parkourkarta kallad uParkour. Har precis provkört den genom att gå runt på Yasuragi och prov-geotaggat med mobilen från olika platser.

Tjänsten är en mobil webbsida där parkouranvändare kan ladda upp sina filmer. Filmerna blir geotaggade och hamnar på en karta. På hemsidan, uparkour.mobi, kan de se andras filmer, sätta betyg och kommentera.

Första fasen är en supergrov version som fungerar nätt och jämnt. Nästa fas blir att hitta utövare av sporten som ska kunna betatesta den och komma med feedback. Eftersom jag är stor anhängare av customer development är jag medveten om mina egna begränsningar när det gäller att veta vad kunden vill ha. Användartester, feedback och många iterationer måste till innan tjänsten hittat sin nisch.

Så om ni känner några parkourare som vill testa; släng iväg ett mail 🙂

De sista timmarna på Yasuragi kommer jag ägna mig åt några timmars sömn följt av förberedelse av presentation. Vill ni se presentationerna kickar de igång 12:00, spana in 24hbc-hemsidan för att få en stream.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.