Skatteverket har humor

Jag har precis skaffat F-skattesedel igen så nu kan jag officiellt kalla mig företagare igen. En formulering på själva F-skattesedeln fick mig att skratta högt.

Jag undrar om det någonsin skett i världshistorien 🙂

Den som inte inser humorn har aldrig letat upp och tolkat rätt skattetabell, betalt källskatt, extra sociala avgifter, skrivit lönespec och skickat kontrolluppgifter ett halvår senare. Något man knappast gör frivilligt om man slipper.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

6 kommentarer

  1. Skatteverket är ju inte känd för sin smidighet nej 🙂

    Vet inte hur många gånger jag har skickat in nån obetydlig rättelse av exempelvis moms eller liknande och nån vecka/månad senare får tillbaka ett toklångt beslut med massor med info hur man överklagar osv.

    Jag får nästan en hjärtattack varje gång och undrar vad sjutton jag har gjort och vad det hemska beslutet verkligen gäller tills jag inser att dom går med på att jag justerar min förra momsinbetalning med 40kr 🙂

Leave a Comment.